';

JANA DRUGA, ALEKSANDAR I NIKOLA PETI NA BALKANSKOM PRVENSTVU

JANA DRUGA, ALEKSANDAR I NIKOLA PETI NA BALKANSKOM PRVENSTVU

Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore održano je od 05-18.12.2019. u Brežicama u Sloveniji. U izuzetno jakoj konkurenciji takmičara iz 6 zemalja Reprezentativci Srbije zauzeli su drugo mesto u ukupnom plasmanu a udela u tome imali su i takmičari Karate kluba Dinamo sa  osvojenom 1 srebrnom medaljom  i dva peta mesta.

Srebrnu medalju osvojila je mlađa seniorka Jana Kojčić pojedinačno u kategoriji minus 55 kg. Jana je odlično startovala sa dve sigurne pobede protiv takmičarki iz BiH i Hrvatske da bi u dramatičnom finalnom meču i pored vođstva od 2:0 ipak je morala da titulu Balkana prepusti iskusnijoj koleginici iz Reprezentacije. Jana je na najbolji način sa osvojenom medaljom završila svoju najuspešniju takmičarsku sezonu.

Junior Nikola Ivanović je nastupio u kategoriji minus 76 kg i odličnim nastupom osvojio je visoko peto mesto. U prvom kolu pobedio je takmičara iz Hrvatske da bi u sledećem  sa 1:0 bio poražen od takmičara iz B i H koji ga je povukao u repasaž gde se sastao sa kolegama iz Reprezentacije Srbije, U orvom meču je savladao Jevtovića ali je u borbi za treće mesto i pored početnog vođstva izgubio  od Radojčina.

Junior Aleksandar Zdešić je nastupio u katama i osvojio je visoko peto mesto. Imao je 5 mečeva i odlično se borio. Ostvario je tri sigurne pobede protiv takmičara iz Crne Gore, Slovenije i kolege Srbije da bi u polfinalu  bio sa 3:2 tesno poražen od domaćeg takmičara. U repasažu u borbi za bronzanu medalju poražen je od takmičara iz Crne Gore.

Sedmo mesto osvojio je i junuior Darko Spaskovski  u kategoriji minus 61 kg, Darko se već u prvom kolu sastao sa šampionom Balkana  Dujakovićem i  sa 4:2 vodio je  do pred sam kraj meča da bi nesmotreno u poslednjim trenucima bio poražen  Isto mu se ponovilo i u  repasažu  kada je u poslednjim trenucima meča sa 1:0 izgubio od odličnog takmičara iz Crne Gore.

Mlađi seniori  Uroš Petrovački  nastupio je u kategoriji minus 67 kg i Marko Puljarević u kategoriji minus 84 kg poraženi su u prvom kolu od takmičara iz Hrvatske i B i H 

Veliki uspeh osvajnjem zlatne medalje ostvario je mlađi senior Mihajlo Popović u kategoriji minus 75 kg. Iako je takmičar Karate kluba Impuls Mihajlo već drugu sezonu trenira sa takmičarima Dinama obzirom da ide u školu u Beograd

Mlađi seniori  Uroš Petrovački  nastupio je u kategoriji minus 67 kg i Marko Puljarević u kategoriji minus 84 kg poraženi su u prvom kolu od takmičara iz Hrvatske i B i H 

Sa takmičarima je bio i trener Nemanja Lugić koji je zadovoljan rezultatima i nastupom svojih takmičara ali ističe da je moglo biti i znatno uspešnije da takmičari nisu olako gubili odlučujuće mečeve u poslednjim trenucima.                                  

Jana Kojčić
Takmičari KK Dinamo

nvmihajlovic

VAŽNO OBAVEŠTENJE!

U skladu sa odlukama Vlade Srbije obustavlja rad sportskih klubova  I održavanje treninga.
Sva planirana takmičenja su do daljeg odložena.
Za bliže informacije takmičari I članovi karate škole   se mogu obratiti trenerima :

Nikoli Nikolašu 063/811-8302

Nenadu Sokoloviću 063/865-2765

Ivani Palalić 063/218-536

Nikoli Krstiću 064/157-2245 

Treninzi će se nastaviti nakon ukidanja vanrednim mera  po starom rasporedu a o tome će članovi biti blagovremeno obavešteni.


 
close-link