';

5 MEDALJA ZA TAKMIČARE DINAMA NA TURNIRU ZLATNI POJAS ČAČKA

5 MEDALJA ZA TAKMIČARE DINAMA NA TURNIRU ZLATNI POJAS ČAČKA

Takmičari Karate kluba Dinamo u subotu i nedelju su nastupili na 49-om po redu tradicionalnom turniru Zlatni pojas Čačka. Ovo godine turnir je održan u drugačijem formatu tako da su u subotu nastupili poletarci, pioniri i nade a u nedelju kadeti, juniori i mlađi seniori. U izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji takmičari DINAMA su imali odličan nastup i osvojili su pet medalja ( 1zlatnu i 4 bronzane ) .

Zlatnu medalju osvojio je mlađi senior Nikola Ivanović u kategoriji minus 75 kg,

Bronzane medalje osvojili su pionir Vuk Vorkapić, nade Jelena Vučković i Luka Dobrota i mlađi senior Aleksandar Zdešić, svi u katama .

Iako nisu osvojili medalje odlično su se borili Mateja Stepanov, Lazar Nikolić, Martina Puzić, Nataša Pap Marković, Tara Đurđević, Aleksandra Stoilkovski i Jelena Milentijević.

Prošle nedelje je u Lisabonu održana Premijer karate liga i nakon godinu dana neodržavanja ovih turnira nastupio je i Slobodan Bitević. On je odlično strtovao sa 2 sigurne pobede ali je u trećem kolu sa minimalnih 3:2 poražen od takmičara iz Francuske. Bitević se odlično borio i trener Stojadinov je zadovoljan njegovom trenutnom fomom.

Sniorska Rprezentaija se od 10-14. maja nalazi u Kragujevcu na završnim pripremam pred odlazak na Evropsko Prvenstvo u Poreč U sastavu seniorske Reprezentacije Srbije nalaze se i dvoje najboljih seniora Srbije : Slobodan Bitević i Marina Radičević .

Narednog vikenda u Beočinu će se održati Kup Srbije za kadete, juniore i seniore i Dunav kup-Novi Sad open za poletrce , pionire i nade. Karate kluba Dinamo će nastupitu sa 25 takmičara.

Aleksandar Zdešić
nvmihajlovic