';

BITEVIĆU SREBRNA MEDALJA NA PRVENSTVU EVROPE

BITEVIĆU SREBRNA MEDALJA NA PRVENSTVU EVROPE

Završeno je 56-o Evropsko seniorsko prvenstvo koje je ove godine održano u Hrvatskoj u Poreču. Seniorska Reprezentacija Srbije ostvarila je odličan rezultat osvajanjem zlatne i srebrne medalje. Veliki doprinos ostvarivanju ovakvog uspeha imao je Karate klub Dinamo a za to su najzalužniji takmičar Slobodan Bitević i trener Predrag Stojadinov.

Iako godinu dana nije bilo međunarodnih takmičenja Slobodan Bitević je vredno trenirao i napravio pravi podvig osvajanjem srebrne medalje u kategoriji plus 84 kg. Na putu do svog petog Evropskog finala Slobodan Bitević je ostvario 4 sjajne pobede protiv takmičara iz BiH, Jermenije, takozvanog Kosova i Arzebejdžana

Svi mečevi su bili ozbiljni i dramatični sa teškim i iskusnim protivnicima ali je posebno bio značajan polufinalni meč u kojem je Boba triumfovao protiv Gurbanlija iz Azerbejdžana.

U finalu koje je bilo repriza finala sa poslednjeg prvenstva Evrope, Bitević je odlično vodio meč ali je na žalost poražen od Nemca Jonatan Horna aktuelnog prvaka sveta i drugog na svetskoj rang listi za kategoriju. Ostaje gorak ukus obzirom da je Bitević sigurno oštećen za nedosuđene poene na početku i na kraju meča ali su sudijske odluke bile neumovilje i na štetu našeg takmičara.

Bitević prvi radio za ekipu i ostvario pobedu u meču protiv Belorusije ali je ekipa poražena od Francuske sa 3:1 a Bitević kao peta tabla nije ni radio meč.

Marina Radičević nastupila je u kategoriji minus 68 kg ali je u prvom meču poražena od Turkinje koja je izgubila za ulazak u finale i propala je šansa za repasaž.

Mladi debitant Darko Spaskovski nastupio je u kategoriji minus 60 kg i u prvom kolu je poražen od domaćeg takmičara koji ga nije povukao u repasaž.

Trener Predrag Stojadinov je zadovoljan nastupom Slobodana Bitevića i sada im predstoje pripreme za zvaršni predolimpijski turnir u Parizu , drugog vikenda juna na kome će 4 prvoplasiranih takmičara izboriti plasman za Olimpijske igre i Tokiju.

nvmihajlovic