';

SENIORIMA DINAMA ČETIRI MEDALJE NA PRVENSTVU SRBIJE

SENIORIMA DINAMA ČETIRI MEDALJE NA PRVENSTVU SRBIJE

Za takmičare Karate kluba Dinamo najznačajnije domaće takmičenje, Seniorsko prvenstvo Srbije ostaće upamćeno jer je zbog epidemiološke situacije održno 28. marta u Čačku uz poštovanje svih propisanih mera zaštite koje je propisala Vlada Srbije . Karate klub Dinamo je i ovoga puta bio jedan od uspešnijih klubova sa osvojenom 1 zlatnom i 3 bronzane medalje.

Konkurencija je bila veoma jaka a mnogi mladi takmičari su se trudili da budu dostojni rivali iskusnim takmičarima.

Zlatnu medalju osvojio je nabolji takmičar Srbije Slobodan Bitević u kategoriji plau 84 kg i ovo je njegova 12-ta titula prvaka Srbije i još nema mlađih takmičara koji mu se mogu ravnopravno suprotaviti. Bronzane medalje osvojili su mladi Reprerzentativci Dinama Darko Spaskovski i u kategoriji minus 61 kg i Uroš Petrovački u kategoriji minus 67 kg i Tamara Živić u kategoriji minus 61 kg.

Iskusni Aleksandar Anđelković se odlično borio ali je nažalost poražen u borbi za bronzanu medalju u kategoriji minus 84 kg.

Tragičar prvestva bila je Marina Radičević, najbolja takmičarka Srbije u ovoj kategoriji koja se prethodni dan povredila i u nedelju je pod bolovima i blokadom pokušala da nastupi nažalost uz poraz i ostala je bez medalje.

U svom drugom nastupu u seniorskoj konkurenciji bez medalje su ostali i mladi takmičarai : Aleksandar Zdešić u katama i Jana Kojičić Nikola Ivanović u kategoriji minus 75 kg . Svi su poraženi od iskunijih takmičara u svojim kategorijama.

Šef stručnog štaba Dinama Predrag Stojadinov je zadovoljan nastupom svojih takmičara na oba takmičenja a seniorima sad predstoje dvomesečne pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održti krajem maja u Poreču.

nvmihajlovic